Заступник голови ВО «Свобода», народний депутат Олег Панькевич та заступник керівника виборчого штабу ВО «Свобода» Микола Гармаш провели зустріч з представниками Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO). ENEMO представляли голова місії Срджан Павлічіч та заступник голови місії Славіца Білярська-Мірческі.

За повідомленням прес-служби Львівської облорганізації ВО «Свобода», О. Панькевич наголосив, що об’єднання вже має досвід співпраці з міжнародними організаціями у виборчому процесі, та висловив надію на подальшу розбудову зв’язків з метою спостереження за виборами.

М. Гармаш, у свою чергу, зауважив, що скорочений термін виборчого процесу серйозно ускладнює ведення усієї кампанії. А на запитання представників місії про можливість тимчасово переміщених осіб проголосувати в місцях їхнього тимчасового перебування 

М. Гармаш відповів, що така можливість передбачена і голосування відбуватиметься у найближчій до них дільниці. А О. Панькевич, відповідаючи на запитання щодо зміни у виборчій системі, зазначив: попри законопроекти «Свободи» про відкриті списки та готовність партії до пошуку компромісів, ні варіант свободівців, ні альтернативні варіанти підтримані не були.

Свободівці також звернули увагу представників місії на факти прямого і непрямого підкупу в мажоритарних округах. Серед найодіозніших випадків 

О. Панькевич назвав ситуацію у столичному 223-му окрузі, де балотується свободівець Юрій Левченко і де спостерігаються факти масового підкупу, а також зареєстровано кандидатів-клонів з метою введення виборців в оману.

Окрім того, народний депутат звернув увагу на порушення у виборчому окрузі 

№189, де громадська організація «ОПОРА» зафіксувала факти непрямого підкупу виборців через вручення премій, закупівлю матеріальних цінностей для підприємств комунального господарства від імені кандидата в народні депутати Андрія Шиньковича (заступника голови ТОВ «Епіцентр»). Інший висуванець по цьому округу — Сергій Іващук також вручав подарункові сертифікати, випущені його власним підприємством.