Офіційні спостерігачі від Канадійської місії спостереження за виборами (CANEOM) зустрілися з керівництвом управління СБУ в Івано-Франківській області. Зважаючи на складну ситуацію в Україні, спостерігачів цікавила робота силового відомства щодо забезпечення у день виборів вільного волевиявлення громадян, яке відповідає міжнародним демократичним стандартам.

В першу чергу представники CANEOM запитували про ймовірність дестабілізації ситуації з боку будь-яких політичних сил чи окремих кандидатів, що беруть участь у виборах. На що начальник УСБУ області Микола Найдич зазначив: громадськість України і прикарпатці, зокрема, уже довели, що прагнуть цивілізованого розвитку для своєї держави. Натомість, за його словами, не варто недооцінювати зусиль агресора, який веде проти нас неоголошену війну і намагається усіма силами розхитати ситуацію всередині країни, навіть у мирних українських областях.

Керівник безпекового відомства запевнив спостерігачів, що впродовж виборчої кампанії, у день виборів та під час підрахунку голосів основним завданням СБУ є упереджувальна робота, спрямована на недопущення вчинення будь-яких порушень виборчого законодавства, і передусім протиправних вчинків терористичного характеру.

Івано-Франківська область.