За сім днів проживання в кімнаті з українкою іноземці сплачували його власнику від восьмисот до двох тисяч євро
Раніше засуджений у себе на батьківщині 45-річний німець вісім років тому після звільнення з в’язниці одружився з молодою вінничанкою і переїхав до міста над Південним Бугом. На околиці Вінниці придбав 4-поверховий будинок. На двох перших поверхах були кімнати господарів, решту житлової площі обладнали під сім готельних номерів. Через інтернет запрошували чоловіків з країн Західної Європи. Пропонували європейські умови проживання, екскурсії, а також сексуальні розваги з українськими дівчатами.
Викрили злочинну групу, організовану німцем та його 28-річною дружиною, працівники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України спільно з вінницькими правоохоронцями. За словами керівника відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Анни Олійник, у затриманого вилучили записи з прізвищами двадцяти вінничанок, віком 20—24 років.
Крім надання сексуальних послуг, в обов’язки дівчат входило супроводжувати клієнтів по місту та розважальних закладах. Правоохоронці встановили, що за це їм платили по 400 гривень за добу, тоді як власник будинку отримував від іноземців за сім днів «гостювання» від восьмисот до двох тисяч євро. Дівчат для розваги підшукували його дружина та її подруга. Ще одним учасником, втягнутим у злочинні дії, був водій — він зустрічав іноземців в аеропорту в Борисполі й привозив до Вінниці. По закінченні туру знову відвозив до аеропорту. Усі четверо підозрюваних нині — у слідчому ізоляторі. «Кримінальну справу порушили за двома статтями — торгівля людьми, проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією, — уточнила Анна Олійник. — За торгівлю людьми у складі організованої групи або інші незаконні угоди щодо людини передбачено позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років».
 
Вінниця.