«Голос України» 11 травня звернувся до Міністерства культури і туризму з листом, де йшлося про незадовільне фінансування газет національних меншин.
Тривогу висловлювали шість головних редакторів газет: «Арагац» (вірменська), «Голос Крыма» (кримськотатарська), «Дзенік Кійовски» (польська), «Єврейські вісті» (єврейська), «Конкордія» (румунська), «Роден Край» (болгарська).
Майже через місяць (07.06) редакція отримала відповідь. Хоча за Законом «Про доступ до публічної інформації», ч. 1 ст. 20, мала отримати протягом п’яти днів.
Заступник міністра, голова комісії з проведення реорганізації Я. Арсірій повідомив: «Станом на 06.06.2011 року міністерством профінансовано у повному обсязі газети національних меншин відповідно до планових призначень за січень—травень 2011 року в сумі 220,4 тис. грн.».
Шановний пане заступнику міністра, хто надав вам таку інформацію? Редакція поцікавилася у колег з газет національних меншин, що є насправді.
Загалом кошти виділено від запланованого приблизно в обсязі 30%. Їх ще не отримали, бо до цього часу не підготовлені відповідні документи.
Пане Арсірій, поясніть, що означає «у повному обсязі»?