Михайло ЧЕЧЕТОВ, Партія регіонів:

— Боротьба з корупцією вступає у вирішальну фазу. Запроваджуються ефективні механізми запобігання, виявлення, припинення та розслідування корупційних правопорушень, закладено фундамент активнішої боротьби із системною проблемою, що загрожує національній безпеці України та перетворенням країни. Наступними логічними кроками влади стане прийняття державної антикорупційної стратегії і розгляд Верховною Радою нових редакцій законів про прокуратуру, про міліцію, нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу. Настав час повертати країні те, що вкрадено нечистими на руку чиновниками. Через корупцію Україна щорічно втрачає до 20 мільярдів гривень. 
Іван КИРИЛЕНКО, «БЮТ—«Батьківщина»:
— В Апеляційному суді Києва минулого тижня розглядалася скарга Ю. Тимошенко щодо безпідставності порушення проти неї кримінальних справ. Про надуманість і абсурдність звинувачень проти лідерів опозиції сказали всі — і провідні європейські діячі, і впливові міжнародні політичні організації, і експерти, і прості роботяги в Україні. Глава держави на зустрічі з американськими конгресменами 13 лютого зазначив, що Тимошенко не буде у в’язниці. А перед тим у січні заявив, що зацікавлений у виправдальному вироку проти Тимошенко. Представник Генпрокуратури у сесійній залі минулого тижня заявив, що все вирішить суд, як окрема гілка влади. Якщо він виправдає Тимошенко, так і буде. Україна могла дати сигнал усьому світові: в Україні є правосуддя, є Конституція, закони, які захищають права людини. Шанс іще є: потрібно чітко виконати резолюцію Європарламенту.
Арсеній ЯЦЕНЮК, «Наша Україна — Народна самооборона»:
— Уся пенсійна реформа зведена до одного: підвищити пенсійний вік. Жодних стимулів для того, щоб забезпечити українців робочими місцями, щоб запровадити справедливість у пенсійній системі, в урядовому законопроекті немає. Горе-реформатори проводять уже не першу реформу. Після податкової реформи 230 тисяч українців позбулися робочих місць. Потім запровадили бюджетну реформу, результатом якої стало те, що сьогодні кожен українець винен 1200 доларів іноземним кредиторам. Потім почали запроваджувати освітню реформу. Судова реформа перетворилася на механізм політичного переслідування опозиції. Нині взялися за медичну реформу, також хочуть закрити лікарні. 
Микола ШЕРШУН, Народна партія:
— І хоча вживаються дії для покращення умов освіти в Україні, рівень фінансування, матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів ще залишається низьким. Фракція глибоко вивчала цю проблему на прикладі Рівненської області, яка вже декілька років поспіль є лідером за рівнем народжуваності дітей. Проте наразі на Рівненщині ситуація далека від бажаної: більшість освітніх закладів, особливо у сільській місцевості, розміщені у непристосованих приміщеннях, майже всі вони у незадовільному стані. На Рівненщині 22 школи вважаються аварійними, деякі з них закриті через небезпеку для життя, а деякі взагалі здаються в оренду. До того ж у більшості шкіл відсутні медичні кабінети та скорочено посаду медсестри. 
Тарас ЧОРНОВІЛ, депутатська група «Реформи заради майбутнього»:
— Новий урядовий проект реформи пенсійної системи, на жаль, не виправдовує суспільних сподівань щодо запровадження в Україні соціально справедливої та ефективної пенсійної реформи. У підсумку проект пенсійної реформи має низку серйозних недоліків — несправедливі обмеження рівня зарплати, з якої здійснюється нарахування пенсії, сумою зарплати, на яку нараховується єдиний соціальний внесок. При цьому залишаються такі пенсії для чиновників, які не доступні для пересічного громадянина. Закон про пенсійне забезпечення має бути один для всіх верств.
Валентин МАТВЄЄВ, Комуністична партія:
— У порушеннях трудових прав громадян чітко простежується реалізація розробленого сценарію з метою одержання швидкого прибутку. Наочно це проглядається на прикладі цукрової промисловості України, яка забезпечувала цукром величезну радянську країну й водночас експортувала його в десятки країн, а тепер її штучно перетворюють на імпортозалежну. Галузь, що має стратегічне значення для країни, могла б, як це було в радянській Україні (де працював 191 завод, а нині їх залишилося всього 42), забезпечувати гідну роботу й зарплату десяткам тисяч людей, приносити в скарбницю країни мільярди гривень. Фракція КПУ розробляє законопроект про приватизаційні договори, що днями буде внесений до Верховної Ради.