Це був перший офіційний матч білоруської збірної на новому стадіоні в Борисові. І дивно, що кілька тисяч місць на трибунах залишилися порожніми. Натомість варто зазначити, що багато було українських уболівальників. Вони гаряче підтримували свою команду. Та й місцеві фани ставилися приязно до гравців обох команд. Одне слово, атмосфера була приємною.

Майже протягом усього першого тайму м’ячем володіла українська команда. Здавалося, що вона досить легко здобуде переконливу перемогу. І, зрештою, наші хлопці таки досягли мети. Але то була не легка прогулянка, а важка праця, виснажливе протистояння.

До перерви господарі почувалися досить упевнено, влаштувавши справжню «брестську фортецю» біля своїх воріт. Гостям, щоб пробити ті міцні мури, щоразу бракувало останньої гострої передачі. Як не намагалися домогтися бажаного Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля — атакувальний тріумвірат українців — за підтримки групи постачальників «снарядів», нічого в них, на жаль, не виходило.

Після перерви вже нашій команді довелося демонструвати вміння оборонятися, бо господарі помітно активізувалися і заходилися атакувати. А коли здавалося, що нам так і не вдасться завдати влучного удару, допомогли суперники. Коноплянка зліва зробив навісну передачу, і м’яч у власні ворота коліном переправив оборонець збірної Білорусі Мартинович. У цьому епізоді відзначимо також дії дебютанта Пилипа Будківського, котрого викликали із молодіжної збірної.

Слід зауважити, що Фоменко зробив кілька потрібних замін, котрі додали сил нашій команді і дозволили їй почуватися впевненіше. Як і очікувалося, під завісу поєдинку білоруси кинулися рятувати матч. На останній доданій хвилині вони майже всією командою зібралися в карному майданчику збірної України під час подачі кутового і наразилися на зразкову контратаку. Коноплянка вивів на ударну позицію Ярмоленка, котрий не виявив жадібності і віддав ідеальну передачу на свого свіжого одноклубника Сидорчука, що вийшов на заміну. А Сергій спокійно відправив м’яч у порожні ворота. Блискучий дебют динамівця!

— Ми знали, що збірна Білорусі — непроста команда, — сказав після зустрічі Михайло Фоменко. — І вона довела це грою проти нас. Важкий був поєдинок, і перемога нам далася непросто. Спасибі хлопцям, що виклалися і дотиснули суперника.

Після домашньої поразки нам мов повітря була потрібна перемога. У першому таймі ми не реалізували кілька моментів, а в другому — зіграли продуктивніше.

Словацька сенсація

Цей ігровий день у нашій групі подарував чимало несподіванок. Авторами головної сенсації стали футболісти збірної Словаччини. Вдома вони перемогли чинного чемпіона Європи — команду Іспанії. І тепер словаки без втрат очолюють турнірну таблицю. Попереду в підопічних Яна Козака недільний матч із Білоруссю на її полі. Якщо виграють, то це буде взагалі блискучий результат. Але варто врахувати, що білоруські футболісти потрапили в своєрідний штопор. І відступати їм уже нікуди. Одне слово, очікується цікаве протистояння.

Завтра Іспанія зіграє з Люксембургом. А збірна України на «Арені Львів» прийматиме Македонію, котра з натугою перемогла Люксембург. Тож треба бути особливо пильними і налаштованими. Початок зустрічі о 19:00.

Сергій Сидорчук (ліворуч) поставив переможну крапку в матчі з білорусами.

Словак Юрай Куцка (в центрі) забив перший гол іспанцям й одразу потрапив в міцні обійми колег. 

Фото uefa.com.