Триває розслідування за фактом побиття мешканки Харкова Наталії Кравцової у Фрунзенському райвідділі міліції. «Голос України» вже розповідав про цей жахливий випадок. На жаль, з того часу майже нічого не змінилося. За словами жінки, вартові порядку й дотепер продовжують працювати у міліції. Їх навіть не визнано підозрюваними, не кажучи вже про арешт.

Нагадаємо, у липні 2010 року жінка стала свідком бійки у кафе. Наступного дня її запросили до РУВС. Зі слів пані Наталії, правоохоронці запитували її про те, чи знає вона когось з учасників інциденту. Однак вона цих хлопців не знала. Та таке пояснення вартових порядку не влаштовувало. Вони кілька разів викликали жінку до відділку і на останньому допиті завдали їй складних тілесних ушкоджень. Крім того, силовими методами дівчину змусили написати свідчення на двох своїх друзів — Андрія і Євгена.

— Під час допиту мені викручували руки та ноги. Правоохоронці також били по голові. Таку методику вони називали «слоником». Катування тривало більше восьми годин. Міліціонери не дозволяли мені пити воду, ходити до туалету, і звісно ж, телефонувати батькам, — розповіла нещодавно на прес-конференції пані Наталія. — Відпустили аж увечері, коли в РУВС приїхала мама і мій хлопець. Ці «нелюди» змусили підписати документи, в яких йшлося, що жодних претензій до працівників міліції я не маю. Після цього разом із родичами відправилася до лікарні. Діагноз лікарі поставили невтішний — перелом потиличної кістки, забій головного мозку.

За словами адвоката Наталії, Володимира Сала, дівчина зазнала катувань 16 червня 2010 року. Через кілька днів її батьки подали скаргу до прокуратури. Потім писали листи до міністра внутрішніх справ і Президента. Однак кримінальну справу порушили лише у грудні 2010 року.

 Потім справу передали на розгляд до того самого Фрунзенського відділку міліції, де зазнала катувань потерпіла. Так вона переходила то до Фрунзенського відділку, то до прокуратури. Наразі адвокату не надають інформацію про те, на якій стадії розгляду знаходиться вищезгадана кримінальна справа.

Нагадаємо, що кількість випадків жорстоких катувань у відділках міліції зростає. За інформацією правозахисників, в країні кожні 40 секунд українці потрапляють під незаконні дії з боку правоохоронців.