Столичні дороги забирають дедалі більше людських життів. Жахлива аварія днями сталася у столиці на проспекті Героїв Сталінграда. Автомобіль «Nіssan Tііda» під керуванням 22-річної дівчини рухався у напрямку Подолу.

Несподівано на дорогу вибіг пішохід (чоловік віком від 30—35 років). На жаль, уникнути наїзду не вдалося. Від удару чоловіка відкинуло на декілька метрів, після чого він впав на асфальт. Автомобіль, не зупиняючись, виїхав на тротуар та скоїв наїзд на перешкоду (електроопору). Внаслідок пригоди жінка-водій та двоє чоловіків-пасажирів (1988-го та 1980 року народження) загинули на місці. А пішохід та ще один 33-річний пасажир з тяжкими травмами були доставлені до лікарні. Щоб визволити потерпілих із салону авто, довелося викликати загін МНС. Слідство по факту цієї пригоди розпочато і в його ході буде з’ясовано, хто і якою мірою винен у тому, що сталося.

Такі випадки в Києві непоодинокі. На жаль, дуже часто під колеса автомобілів потрапляють діти. Адже з настанням літніх канікул більшість з них проводить час на вулицях міста. Прикрий випадок трапився нещодавно на вулиці Маршала Гречка. Водій автомобіля «Славута» скоїв наїзд на 12-річного хлопчика, який перебігав дорогу. Як стало відомо, за кермом «залізного коня» знаходився 30-річний киянин. Він стверджує, що школяр раптово вискочив перед машиною. Обставини цієї пригоди наразі з’ясовуються. Що стосується пішохода, то дитина отримала перелом гомілки лівої ноги, забиття тіла, його госпіталізовали до лікарні.

Працівники ДАІ звертаються до водіїв, щоб ті, у свою чергу, були уважнішими. Адже дітей, які загинули під колесами автомобілів, батькам вже ніхто не поверне.

ДОВІДКА:

За 4 місяці 2011 року на території м. Києва зареєстровано 563 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 43 особи загинуло та 662 отримали травми різного ступеня тяжкості. Основними причинами ДТП з вини водіїв у поточному році залишаються: управління в нетверезому стані — 20 ДТП, в яких 1 особа загинула та 23 — отримали травми; перевищення встановленої швидкості руху — 38 ДТП, в яких 6 осіб загинуло та 46 травмовано; порушення правил проїзду пішохідних переходів — 81 ДТП, в яких 5 осіб загинуло та 85 — травмовано; порушення правил проїзду перехресть — 40 ДТП, в яких 53 особи травмовано.