Справжній бойовик розігрався серед білого дня в Дніпродзержинську. Працівники спецпідрозділу «Беркут» та ДАІ затримали біля одного з будинків по вулиці Сировця двох молодиків.

Але один з них несподівано вчинив спротив та почав тікати на власному автомобілі. При цьому він спочатку збив на пішохідному переході дівчину, а потім скинув на ходу з дверцят машини працівника міліції, котрий намагався з боку водія зупинити злочинця, висмикнувши ключі із замка запалення.

Дівчина відбулася забиттям ніг, а от співробітнику міліції повезло менше. Його госпіталізовано з важкими тілесними ушкодженнями. Злодій зник у невідомому напрямку.

Як було з’ясовано, він та його подільник причетні до серйозної афери і входили до злочинного угруповання. Воно протягом минулого року і по теперішній час займалося тим, що систематично вносило до декларацій про прибутки окремих підприємств фіктивні відомості, знижуючи валові доходи, що давало змогу незаконно конвертувати безготівкові кошти у готівку. Встановлено, що за час дії «конвертаційного центру» було переведено у готівку понад 100 мільйонів гривень.

Цю аферу розкрили співробітники управління Державної служби боротьби з економічними злочинами в Дніпропетровській області. Вони встановили 12 комерційних фірм, через рахунки яких проходили операції, коло осіб, причетних до протиправної діяльності, в тому числі і працівників банківської установи. Було також зафіксовано понад 20 фактів отримання готівки.

Молодики, яких затримував «Беркут» та працівники ДАІ, були кур’єрами в цьому злочинному ланцюгу. Під час операції в одного з них була при собі чимала купа грошей. Другого зловмисника зараз розшукують. Кримінальну справу розслідує прокуратура Дніпропетровської області.