Усунення можливостей для українського бізнесу працювати через офшори — це принципове питання для розвитку вітчизняної економіки, вважають експерти.

«Гроші, які відпливають із країни, не працюють на її розвиток, а зміцнюють економіки інших держав. Із цим треба покінчити, але для цього потрібна політична воля», — переконаний політолог Олексій Голобуцький, повідомляють Подробиці.ua.
Так він прокоментував заяву віце-прем’єра Сергія Тігіпка, котрий днями назвав офшори однією з найбільших проблем вітчизняної економіки і повідомив, що готовить пропозицію зі створення структури, яка контролюватиме, щоб товари та послуги не продавалися з України в офшорні зони за заниженими цінами.
Справа в тому, що багато українських підприємців саме через офшори ухиляються від сплати податків. Тому значна частина грошей опиняється не в бюджеті, а на рахунках олігархів. «Розв’язання цієї проблеми стало б сенсацією для нашої країни», — впевнений Володимир Фесенко, керівник Центру прикладних політичних досліджень Пента, цитують його «Українські новини».