Гранату невстановленого зразка виявив працівник Вінницької обласної психоневрологічної лікарні у підвальному приміщенні одного з відділень. Небезпечний предмет знаходився між водопровідними та каналізаційними трубами. Адміністрація лікарні одразу повідомила про це в міліцію. На виклик виїхала оперативна група, у складі якої були представники вибухотехнічної служби експертно-криміналістичного центру обласної міліції.

— Щоб не піддавати небезпеці працівників і пацієнтів лікарні, прийняли рішення про їх евакуацію, — каже начальник Вінницького міського управління міліції Юрій Куций.
Працівники обласного управління МНС, які також працювали на місці пригоди, винесли гранату з підвалу, помістили в гумовий предмет і відвезли для подальшого знешкодження. За попередньою інформацією, такі гранати були на озброєнні ще у Першу світову війну. Чому саме тепер її виявили в лікарні, правоохоронці не можуть пояснити. Нагадаємо, що після окупації Вінниці фашисти облаштували в цьому приміщенні клуб для своїх офіцерів.
 
Вінниця.