Учора в Луцькому міському палаці культури концертом академічного хору імені Платона Майбороди розпочався Восьмий музичний фестиваль «Стравінський та Україна».
Місцем його проведення обрано Волинь. Містечко Устилуг, що біля Володимира-Волинського, відомий композитор називав «райським куточком своєї творчості». Сюди він приїздив до родичів. А після одруження в 1906 році за власним проектом будує дім і щоліта, починаючи з 1907-го до початку Першої світової війни, проводить тут по кілька місяців. В Устилузі Ігор Стравінський написав 17 своїх творів. Серед них такі відомі, як балети «Жар-птиця», «Петрушка», «Весна священна», опера «Соловей».
У програмі культурної імпрези багато цікавого. В обласному театрі ляльок відбудеться концерт професорів Московської консерваторії імені Чайковського. Центром фестивальних дійств стане музей-садиба Ігоря Стравінського в Устилузі. Наступної суботи там виступлять науковці та відбудеться гала-концерт.  Завершиться фестиваль 19 червня концертом академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка. Нині завершуються проектні роботи з реставрації будинку композитора і закладеного ним парку.