Президент Віктор Янукович провів засідання Комітету з економічних реформ, присвячене реформуванню сфери надання органами державної влади та місцевого самоврядування адміністративних послуг та результатам проведення регуляторної реформи. Обидві теми, наголосив В. Янукович, пов’язані з одним із найгостріших питань українського суспільства — це відносини між владою та громадянином. «Наша мета — створити таку систему відносин влади і громадянина, щоб людина почувалася комфортно, умовно кажучи, щоб вона не бігала по державних установах за різними дозволами. Щоб ми дали людям можливість спокійно почуватися, займатися улюбленою справою, врешті-решт, працювати на користь сім’ї і, безумовно, держави», — сказав глава держави.

Водночас він відзначив позитивні зрушення в регуляторній політиці. «У цьому напрямі проведено величезну роботу, прийнято низку законів, деякі закони, які стосуються регуляторної політики, ще перебувають у парламенті», — наголосив Президент та запропонував членам комітету підбити попередні підсумки та визначитися з подальшими планами реформування цієї сфери. 

Крім того глава держави запропонував чиновникам так організовувати свою роботу, щоб це було зручно громадянам. «Люди повинні мати можливість знайти того чи іншого чиновника у зручний для себе час, щоб отримати відповідь на те запитання, яке їх хвилює», — вважає Президент. Ведучи мову про передачу частини обов’язків центральних органів влади з надання адміністративних послуг у регіони, В. Янукович зауважив, що місцевій владі треба так працювати, щоб люди не їхали в Київ «шукати правди».

Повернувшись до давньої теми — переведення рахунків державних підприємств до Держказначейства, що дасть змогу ефективно реформувати сферу надання державними органами влади та місцевого самоврядування адміністративних послуг, Президент наголосив, що тут уже півроку триває «спротив існуючої корумпованої системи». Відтак він запропонував Генпрокуратурі спільно з Кабміном перевірити сферу надання держпідприємствами адмінпослуг населенню та встановити, «хто нині стимулює цю систему, і зробити висновки, хто чинить спротив».