ЗАКОН УКРАЇНИ

Цей Закон спрямований на створення умов для стабілізації виробництва у галузі ракетобудування і забезпечення виконання Україною зобов’язань, передбачених міжнародними договорами України з питань космічної діяльності.
Стаття 1. Реструктуризувати заборгованість державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» (далі — підприємство) перед державою за кредитом, залученим 2 лютого 2004 року в компанії «Colvіs Fіnance Lіmіted» (Великобританія) під державну гарантію, на таких умовах:
підприємство погашає заборгованість перед державою щокварталу рівними частинами протягом 10 років починаючи з 2016 року;
на суму заборгованості не нараховуються відсотки;
відсотки, нараховані на суму заборгованості на день прийняття цього Закону, сплачуються в порядку, передбаченому для сплати заборгованості;
нараховані штрафні санкції списуються.
Стаття 2. Установити, що підприємству надається державна підтримка у вигляді компенсації відсоткових ставок за кредитами, що залучаються підприємством для виконання своїх зобов’язань у рамках реалізації міжнародних договорів України, за рахунок коштів, передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік.
Стаття 3. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Розділ VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2010 р., № 50-51, ст. 572; із змінами, внесеними законами України від 23 грудня 2010 року № 2856—VІ та від 5 квітня 2011 року № 3172—VІ) доповнити пунктом 31 такого змісту:
«31. Установити, що положення частини тринадцятої статті 17 цього Кодексу не застосовуються в разі розстрочення сплати заборгованості державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» перед державою за кредитом, залученим 2 лютого 2004 року в компанії «Colvіs Fіnance Lіmіted» (Великобританія) під державну гарантію».
3. Кабінету Міністрів України передбачати, починаючи з 2012 року у проектах законів України про Державний бюджет України на відповідний рік видатки для фінансування компенсації відсоткових ставок за кредитами, що залучаються підприємством для виконання своїх зобов’язань у рамках реалізації міжнародних договорів України.
Президент України В. ЯНУКОВИЧ.
м. Київ,
19 травня 2011 року.
№ 3396-VІ.