Жодного істотного зауваження, які висловлювали експерти, науковці, представники профспілок та інших громадських організацій, в новому варіанті пенсійної реформи не враховано. Про це під час прес-конференції заявив перший заступник міністра праці і соціальної політики у 2005—2010 роках Павло Розенко.

Ідеологія та основні норми, за його словами, залишилися незмінними. Цей документ, вважає екс-урядовець, не має жодної перспективи, оскільки робить пенсійну систему ще більш несправедливою. Уряд так і не надав чітких аргументів, чому потрібно підвищувати пенсійний вік для жінок. Податковий кодекс засвідчив, що на суспільстві не можна ставити експеримент. Тому пенсійна реформа має максимально врахувати інтереси українців.

«Підвищуючи страховий стаж на десять років, Кабмін забирає у громадянина десять років понаднормового стажу. Таким чином працівника позбавляють передбачених надбавок у розмірі 80 гривень», — зазначив     П. Розенко. 

А ось урядові декларації про 11 суттєвих змін, на його переконання, не пом’якшують реформу, а роблять її ще більш жорсткою.

Екс-перший заступник міністра праці і соціальної політики наголосив, що запропоноване обмеження максимального розміру пенсій держслужбовців є формальним. «Нині є як мінімум три рішення Конституційного суду, що скасовують обмеження надвисоких виплат», — сказав П. Розенко. Отже, не виключено, що КСУ знову скасує спецпенсії. Таким чином програють не чиновники, а малозабезпечені громадяни.