Футбол. Як відомо, молодіжна збірна України (U-21) 12 червня у Данії розпочне виступи на чемпіонаті Європи. Тому спілкування з її тренером Павлом Яковенком перед стартом важливою події було особливо актуальним.
Підбиваючи підсумки двотижневого навчально-тренувального збору, Павло Олександрович сказав: «У багатьох футболістів були серйозні проблеми з ігровою практикою, тому ми намагалися компенсувати це великою кількістю спарингів. Поєдинки поєднували з теоретичними заняттями і тренуваннями. 
Звичайно, то були не надто сильні суперники, але мали хоч якусь ігрову практику. Отже, кожен узяв участь у чотирьох матчах. 
Я не вбачаю нічого страшного в тому, що у нас на заключному етапі підготовки не було міжнародних спарингів. Збірних нашого віку в Європі залишилося лише вісім. Та й з усіма командами з іншої групи Євро-2011 ми вже зіграли. Зрештою, у нас раніше було достатньо міжнародних матчів найвищого рівня».
Павло Яковенко відмовився прогнозувати перебіг подій в групі і шанси команд, однак при цьому зазначив: «Ми з повагою ставимося до всіх опонентів. Власні сили не переоцінюємо, але і боятися нікого не будемо. Зараз нам без різниці, з ким грати. Ми сподіваємося тільки на себе, на те, як підготуємося. Інформації про суперників своїм гравцям ми надали достатньо. Переконаний, що про недооцінку Чехії, Англії та Іспанії мова не йтиме».
Також тренер заявив, що підопічні перейнялися його філософією — ставити перед собою найвищі завдання. І додав: «Хлопці вже довели, що у молодіжній збірній грають не за себе, а за країну. Зайвий раз нагадувати їм про це не варто. За час нашої спільної роботи я переконався, що вони, виходячи на поле, робитимуть все, щоб домогтися саме максимального результату».
Сьогодні наша молодіжна збірна вилітає до Данії. А свій перший у фінальній частині матч проведе в неділю у Віборзі проти одноліток з Чехії.