З високою точністю вимірювати розміри ділянок, визначати координати об’єктів, висоту дерев, характеристику рельєфу лісівники відтепер можуть за допомогою супутників.
Лісівники Житомирщини перші в Україні застосували геоінформаційні системи в роботах із проведення таксації лісосік головного користування.
Як працювати з GPS-навігаторами під час таких досліджень, продемонстрували представники Українського НДІ лісового господарства та агролісомеліорації в Радомишльському лісомисливському господарстві. Застосування таких приладів у роботі — це значний крок уперед, адже GPS-навігатор значно прискорює вимірювання, а головне — робить це точніше. Окрім того, він дає можливість прив’язатися до міжнародної системи координат.
Коштує таке диво техніки майже 40 тисяч гривень. Гроші на його придбання лісівники мають виділяти самі. На думку заступника начальника управління лісового та мисливського господарства Василя Зарічного, прилад згодом окупиться, адже всі картографічні матеріали зблоковано з матеріалами базового лісовпорядкування.