У пожежонебезпечний період відвідування лісових масивів заборонено. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Севастопольської міськдержадміністрації Мирослав Сагайдак.
Проте відпочити на природі городяни і гості Севастополя зможуть — у спеціально відведених місцях і під контролем співробітників Севастопольського державного лісомисливського господарства. Тургрупам рекомендують проходити реєстрацію в рятувальній службі й погоджувати свої маршрути з лісниками.
Усі дванадцять місць організованого масового відпочинку обладнано інфраструктурою для збору відходів, мангалами, засобами пожежогасіння. Сервіс вимагає певних витрат, не передбачених міським бюджетом. Тому, пояснив М. Сагайдак, відпочивальникам за спілкування із природою доведеться платити: «Підприємство («Севастопольське державне лісомисливське господарство». — Авт.) змушено робити калькуляцію для того, щоб і персонал утримувати, і мати первинні засоби пожежогасіння. Раніше це коштувало три гривні, потім п’ять. Сьогодні ціна трошки підвищилася. Так роблять в усьому цивілізованому світі».