Біля входу в головний навчальний корпус Одеського національного політехнічного університету відкрито меморіальну дошку, присвячену пам’яті великого тренера, Героя України Валерія Васильовича Лобановського.
Він навчався в Одеському вузі на теплоенергетичному факультеті і є випускником політехнічного інституту. Два сезони Валерій Лобановський відіграв в одеському «Чорноморці». За цю команду в рамках першості СРСР з футболу в 1965—1966 роках він провів 59 ігор і забив 15 м’ячів.
Одесити пам’ятають і люблять Валерія Лобановського, вважають його своїм земляком. На церемонії відкриття меморіальної дошки пам’яті великого тренера були присутні ветерани футболу: ті, хто грав з ним в одній команді й хто  тренувався під його керівництвом — Валерій Поркуян, Петро Найда, Георгій Городенко.
Заступник декана теплоенергетичного факультету Вадим Пашковський розповів, що студент Валерій Лобановський вступив до вузу на п’ятий курс. Футболіст «Чорноморця» через щільний графік ігор чемпіонату займався за індивідуальним навчальним планом, а дипломний проект захистив на «відмінно».
Відкриття меморіальної дошки пам’яті Валерія Лобановського відбулося в рамках святкування ювілею одеського футболу: 75 років тому команда «Динамо» (нині «Чорноморець») почала виступ в першому чемпіонаті СРСР з футболу.
Цими днями в Одесі також відбувся футбольний турнір пам’яті Валерія Лобановського.
Одеса.
Фото В’ячеслава ТЕНЯКОВА.