ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

У червні 2011 року виповнюється 70 років від дня народження українського актора, режисера, сценариста Івана Васильовича Миколайчука.
Враховуючи визначний внесок Івана Миколайчука у розвиток української культури, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 70-річчя з дня народження Івана Миколайчука.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у тижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 70-річчя з дня народження Івана Миколайчука;
після утворення організаційного комітету невідкладно розробити і затвердити план заходів з відзначення 70-річчя з дня народження Івана Миколайчука, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати показ по телебаченню кінофільмів, створених за участі Івана Миколайчука, підготувати теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Івана Миколайчука, забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 70-річчя з дня його народження.
4. Рекомендувати Державному агентству України з питань кіно забезпечити показ у кінотеатрах кінофільмів, створених за участі Івана Миколайчука.
5. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 70-річчю з дня народження Івана Миколайчука.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ
2 червня 2011 року
№ 3466-VІ.