Нова шахта, дві алергологічні лікарні та сучасний житловий комплекс для відселення мешканців селища міського типу Солотвино на Закарпатті будуватимуться в селі Теребля.
Відбулося спільне засідання двох постійних профільних депутатських комісій Закарпатської облради: з питань бюджету і з питань продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.
Приводом стали висновки обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Згідно з висновками фахівців-геологів на виконання доручення Президента України про будівництво нового підприємства з видобутку солі та двох алергологічних лікарень обласного і всеукраїнського значення, а також облаштування мікрорайону для відселення мешканців смт Солотвино із прогнозованої зони деформації земної поверхні, найбільш доцільно і економічно обґрунтовано здійснити це на території Тереблянської сільської ради, де залягають великі та унікальні за якістю поклади солі. Це дозволить відкрити нову, європейського зразка шахту, алергологічні лікарні, розбудувати сучасну інфраструктуру та компактну соціальну сферу для сільської громади і всіх працюючих шахтарів, а також їхніх сімей. А Тячівський район, переконані депутати, отримає новий імпульс розвитку.
Питання перебуватиме під постійним контролем керівництва області до його повного вирішення.
Після жвавого обговорення проекту, повідомили «Голосу України» у прес-службі облради, депутати схвалили пропозицію. Словом, дано старт великій і вкрай необхідній роботі, яка в підсумку розв’яже задавнену проблему і зніме страх людей за своє життя, адже жити поруч із проваллями не насмілюється ніхто.
 
Ужгород.