А будівельна галузь в Україні відроджується, про це під час прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов. У планах влади збільшити фінансування будівельної галузі, особливо з огляду на те, що наша країна поступово виплачує зовнішні борги.
Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін повідомив, що до 2017 року за державної підтримки побудують близько 15 мільйонів квадратних метрів житла. Тобто квартири отримають 265 тисяч сімей. Держава оплачуватиме 30 відсотків вартості або надаватиме пільгові кредити.
Протягом цього місяця Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, за його словами, планує почати нову співпрацю з тисячею сімей. «Нині Кабінет Міністрів готує відповідний наказ. Думаю, що в червні, максимум на початку липня, фонд працюватиме з громадянами і забудовниками. Попередньо виділено 100 млн. грн., що дасть змогу забезпечити дахом над головою, тільки за цією програмою, не менше тисячі сімей», — підкреслив він.
Якщо уряд збільшить суму, виділену Державним фондом, до 353 млн. грн., доступне житло матимуть близько 3,5 тис. сімей.