Спростити процедуру оформлення документів для уболівальників, які перетинатимуть україно-польський кордон, мають намір митні служби двох держав. Про це повідомив на прес-конференції у прикордонному місті Могилів-Подільський на Вінниччині голова Державної митної служби України Ігор Калетнік.

— Разом з польськими колегами плануємо запровадити метод так званої єдиної зупинки, — каже Ігор Калетнік. — Громадяни, які добиратимуться для участі у Євро-2012 у ролі уболівальників, будуть проходити митний і прикордонний контроль один раз. Наші й польські митники спільно проводитимуть контроль документів.

Крім того, передбачено запровадження окремих смуг руху для транспорту та синхронізацію роботи пунктів пропуску, відповідно взаємне визнання результатів митного контролю: «Ми будемо визнавати результати перевірки транспорту польськими митниками, а вони — наші. Це майже у два рази скоротить час на оформлення документів».

За словами Ігоря Калетніка, сторони зараз перебувають на завершальній стадії підписання відповідних угод. «Я думаю, що це можливість і на майбутнє, після Євро-2012, продовжити цей проект», — наголосив голова Держмитслужби України.