На дві години перекрили вулицю Грушевського у Тернополі, де розташовується будинок облдержадміністрації та обласної ради, пайовики фірми «Будівельник». У різні роки вони віддали кошти, сподіваючись отримати нові квартири, а в результаті залишилися без грошей і без житла.
Така доля спіткала майже три тисячі сімей. Ні з чим залишилися не тільки пайовики фірми «Будівельник», а й інших підприємств корпорації «Укрбудінвест», яку очолює Зиновій Щепановський. У січні між облдержадміністрацією, ініціативними групами пайовиків та корпорацією було укладено меморандум, відповідно до якого Зиновій Щепановський зобов’язувався розпочати будівельні роботи і поступово здавати об’єкти. Готовність окремих з них — 80—90%, інші не вийшли навіть з «нульового» циклу.
Люди хочуть знати реальний стан підприємств корпорації. Такі перевірки ведуться, але про їхні результати пайовиків не інформують. У господарському суді перебуває справа про банкрутство приватного підприємства «Будівельник», між тим воно залучає нові кошти забудовників, укладає договори.
До пікетувальників вийшли голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, прокурор області Іван Мельничук, начальник управління МВСУ Федір Бортняк, міський голова Сергій Надал та інші посадовці. Валентин Хоптян зв’язався мобільним телефоном із Зиновієм Щепановським, який запевнив, що до понеділка знайде кошти і відновить будівництво. «Хочеться, щоб ця організація збереглася, — сказав Валентин Хоптян на прес-конференції. — Свого часу вона була однією з найпотужніших. Серед будівельних організацій, а їх в області не так багато, має бути конкуренція. Почекаємо до вівторка».
Протестувальники вирішили зачекати кілька днів. Якщо нічого не зміниться, обіцяють вдатися до більш масових акцій. Правоохоронці запевнили, що матеріалів для порушення кримінальної справи щодо керівника корпорації достатньо.