У Часів Ярі (Артемівськ Донецької області) не закриватимуть школу-інтернат, як це планувалося на початку року. Про це заявив після поїздки до навчального закладу голова обласної ради Андрій Шишацький. В інтернаті живуть і навчаються розумово відсталі діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки — всього 93 особи. 
Кілька місяців тому інтернат потрапив до числа кандидатів на закриття — начебто з метою заощадження бюджетних коштів. Ініціатори закриття посилалися на незаповненість інтернату, розрахованого на 120 осіб, та незадовільне матеріальне забезпечення. Однак ліквідація призвела би до звільнення майже сотні працівників закладу. А знайти нове місце в маленькому містечку не так просто. До того ж досвідчені педагоги-реабілітологи залишилися би без роботи. Тому колектив висловив протест проти такого рішення. Крім того, без господаря залишилися би будівлі інтернату — грошей на їх утримання ані освітяни, ані місцева влада не мають.
Ситуація стурбувала обласну владу. Після відвідання Часів Яру голова облради заявив: школа у нормальному стані, атмосфера сприяє розвитку дітей. Хоча і є проблеми із благоустроєм прилеглої території та наповнюваністю закладу. «Ці проблеми можна вирішити, ми подумаємо, як краще вчинити в цьому випадку, — запевнив Андрій Шишацький. — Або ж перепрофілюємо заклад, або ж розширимо контингент дітей, які можуть тут навчатися. Рішення буде знайдене». Керівник області пообіцяв, що на той час, поки вирішуватиметься подальша доля інтернату, його фінансування не буде зменшене, а для благоустрою території будуть залучені кошти спонсорів.
А батьки трьох шкіл Макіївки з українською мовою навчання, закритих рішенням міськради, — № 100, 27 та 3 — продовжують атакувати листами різні інстанції, не погоджуючись із ліквідацією навчальних закладів. «Ліквідація шкіл призведе до знищення селищ, адже школи сьогодні залишаються єдиними освітньо-культурними центрами у селищах, де вже зруйновано клуби, дитячі садочки, лікарні, спортивні майданчики, кімнати школярів тощо, — йдеться у зверненні батьків на адресу народного депутата України Сергія Головатого. — Школи розташовані на значній відстані — від 10 до 20 кілометрів — від центру Макіївки та від 2 до 7 кілометрів до інших шкіл. Закриття владою обґрунтовується тим, що учні будуть переведені до кращих шкіл, що не відповідає дійсності. Не відповідають дійсності й твердження про нібито великі витрати на одного учня в цих школах. Батьки давно ремонтують і утримують школи за свій рахунок.
Прокуратура винесла протест на закриття школи № 111 в Донецьку та № 27 у Торезі. Про це йдеться у відповіді заступника Генерального прокурора України Віктора Занфірова на запит народного депутата України Арсенія Яценюка. Прокуратури названих міст встановили, що прийняті міськими радами рішення не відповідають вимогам законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту» та, зокрема, порушують право дітей на доступну та якісну освіту. Крім того, на думку правоохоронців, у Торезі міська рада не врахувала кількість учнів навчального закладу, не вжила заходів з організації підвезення дітей до інших шкіл, а також порушила право на вільний вибір мови навчання. Протести прокуратури мають розглянути сесії міських рад.