Представники кримської влади та громадські організації інвалідів виступили проти наміру ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» передати спеціалізований санаторій ім. М. М. Бурденка (м. Саки) іншому власникові. Питання обговорювалося в ході засідання на базі зазначеного санаторію, в якому взяли участь керівництво «Укрпрофоздоровниці», представники Міністерства курортів і туризму Криму, Міністерства праці та соціального захисту АРК, міської влади міста Саки, трудовий колектив санаторію, громадські організації інвалідів-спинальників.

Голова правління «Укрпрофоздоровниці» Микола Субота заявив про намір передати сакський санаторій Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань. За словами заступника голови Федерації профспілок України Сергія Українця, передача санаторію ім. Бурденка зазначеному фонду дасть змогу залучити фінансові ресурси, що забезпечить розвиток санаторію. За словами київських представників, санаторій не буде перепрофільовано, відчуження земель не планується, а трудовий колектив оздоровниці буде збережено.

У свою чергу, заступник міністра курортів і туризму Криму Ігор Котляр пояснив, що обсяг реалізації послуг у санаторії збільшився на 15 відсотків. Крім того, він сплатив у місцевий бюджет майже на 1 млн. грн. податків більше, ніж у 2009 році, санаторій отримав балансовий прибуток в обсязі 1,4 млн. грн., що майже на 700 тис. грн. більше, ніж  у 2009 року, тощо. «На сьогодні санаторій працює стабільно. Заборгованості у зарплаті та перед Пенсійним фондом не має, тому говорити про фінансову нестабільність некоректно», — підкреслив І. Котляр.

Кримський чиновник нагадав, що, зважаючи на безліч негативних прикладів, люди сьогодні не вірять у те, що за зміни власника поліпшиться ситуація і будуть збережені колектив і профіль санаторію.

Трудовий колектив санаторію ім. Бурденка та інваліди обурилися тим, що представники з Києва не змогли відповістити на запитання, кому конкретно планується передати санаторій: Фонду соціального страхування чи передбачається створити при цьому фонді якесь підприємство. Представники громадських організацій інвалідів виступили категорично проти передачі санаторію ім. Бурденка й заявили, що у разі прийняття такого рішення «жорстко заявлятимуть про себе», включаючи перекриття доріг, мітинги та акції протесту. За словами інвалідів, акції протесту будуть організовані не тільки в Криму, а й в інших регіонах. Нагадаємо, санаторій імені Бурденка у Саках спеціалізується на лікуванні спинальних хворих, інвалідів з тяжкими пошкодженнями хребта, із травмами периферичної нервової системи тощо.