В Києві відбулася церемонія нагородження конкурсу «Коронація слова 2011». Цього року з’явилася нова нагорода — «За кращий дитячий твір» у кожній з чотирьох основних номінацій.
Акція зібрала понад 1000 гостей, причетних до літератури, кіно, театру, музики, а також журналістів.
Нагороди у конкурсі, зокрема, здобули: Вікторія Гранецька з Вінниці за роман «Мантра-омана», Оксана Радушинська зі Старокостянтинова Хмельницької області за роман для дітей 7—12 років «Зелен день, або Чарівні русалчині коралі», Дмитро Сухолиткий-Собчук з Києва за кіносценарій «Борода». Євген Чвіров з Енергодара Запорізької області нагороджений за сценарій для дитячого фільму «Острів здичавілих свиней», а відомий письменник з Ужгорода Олександр Гаврош за п’єсу для дітей «Цирк Івана Сили». Ірина Цілик з Києва відзначена за вірш для пісні про кохання «Скляний звіринець», киянин Микола Грабовський — за вірш для дитячої пісні «Я у мами помічниця». Варто нагадати, що у програмі «Коронації слова» були ще й спеціальні відзнаки. Їх отримали відомий кінорежисер Олесь Санін та письменниця Ірен Роздобудько за кіносценарій «Садок Вишневий» (до речі, Олесь Санін обіцяв зняти за ним фільм), а також киянка Марія Влад за вірш для пісні про кохання «Вітри».
В перервах між нагородженнями для гостей та учасників свята співали гурт «Гайдамаки», Злата Огнєвич, Тереза Франк, Лінара, Ілларія, дует Алли Попової і Анатолія Матвійчука зі щемливою піснею «Шевченкові слова». А також київська співачка Марієтта з надзвичайно гарною піснею «Зимова казка» дипломанта «Коронації слова» у «Виборі композиторів» 2009 року Юрія Кисіля.
Протягом цілого вечора не послаблювалась пружина інтриги творчого конкурсу. Разом з тим, одначе, у залі переважала затишна святкова атмосфера. Були тремтливі очікування, щасливі посмішки та урочистий настрій. А душі деяких переможців просто злітали до небес. Воно й не дивно, адже все це відбувалося на свято Вознесіння Господнього.