У школах Полтавщини запрацювала єдина всеукраїнська електронна інтерактивна освітня мережа «Щоденник». Її призначення — поєднати в єдиному інтернет-просторі всіх учасників освітнього процесу: учнів, батьків, вчителів.
У проекті зареєстровано понад 5 тисяч шкіл та понад 500 тисяч користувачів, на сайті щодня виставляється більш ніж 150 тисяч оцінок і видається 25 тисяч домашніх завдань.
Учні завдяки цій мережі отримують доступ до великої електронної бібліотеки, віртуальних репетиторів, можуть дізнатися розклад уроків або домашнє завдання, об’єднуватись у групи за інтересами, висловити свою думку щодо шкільного процесу на форумі і поставити запитання директору.
Вчителі завдяки сайту зможуть спілкуватися з учнями в позашкільний час, ділитися досвідом, проводити тести, олімпіади, конкурси в електронному режимі. І директори тепер, не відходячи від комп’ютера, мають змогу побачити загальну картину шкільного освітнього процесу.
Задоволені нововведенням і батьки. На Полтавщині проект стартував 3 червня, а на спеціальному семінарі в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М. Остроградського з функціями та можливостями нової програми ознайомили учителів Полтави та приміського району.