Двоє 20-річних студенток і 24-річний хлопець опинилися під колесами п’яного водія під час прогулянки на вулиці Зодчих у Вінниці. Молоді люди йшли не проїжджою частиною і навіть не по пішохідному переходу. Вони перебували на тротуарі, коли на них ззаду на великій швидкості налетіла іномарка. Удар був настільки несподіваний і сильний, що всі троє загинули на місці пригоди.

Жахлива аварія трапилася ввечері 16 травня. Після того експертиза встановила, що 27-річний водій іномарки, ревізор однієї з держустанов, був п’яний. За інформацією відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції, концентрація алкоголю в крові водія становила 1,8 проміле при допустимій нормі 0,2 проміле, а в сечі вона була ще вища — 2,9 проміле. Водій залишився живий. Нині він перебуває в лікарні з травмами середньої тяжкості.

Кримінальну справу порушили за фактом скоєння ДТП внаслідок порушення правил безпеки руху. Однак батьки не погоджуються з цим. На їх прохання скликали прес-конференцію, де вони заявили, що вимагають від слідчого перекваліфікувати статтю, за якою порушена кримінальна справа.

Батько, який втратив 20-річну донечку Тетянку (вона навчалася у Вінницькому торговельно-економічному інституті), Олексій Нестеров, вважає, що в даному випадку автомобіль використали як знаряддя вбивства. «Так само, як автомат, пістолет, ніж і т. д., — каже пан Олексій. — Їх використовують для вбивства, а чому те саме не можна сказати про автомобіль?»

— Наших дітей уже не повернути, — продовжує О. Нестеров. — Ми робимо це не заради помсти. А тільки для того, щоб надалі запобігти подібним випадкам, коли п’яні, обкурені сідають за кермо і спрямовують автомобілі на людей.

— Як людина, я розумію батьків загиблих дітей, — каже начальник відділу розслідувань ДТП обласної міліції Олександр Тютюнник. — Однак слідчий не може розцінити цей факт як навмисне убивство. Є закон. Є Кримінальний кодекс. Його 286-та стаття передбачає покарання за порушення правил дорожнього руху, що призвели до смерті людей, строком від п’яти до десяти років».

Олександр Тютюнник додав, що в даний час триває розслідування, вивчаються всі деталі аварії, зокрема, факти, зафіксовані камерами спостереження, які працювали в даному районі. «Якщо буде доведено, що водій скоїв наїзд з метою помсти, тоді можна буде говорити про перекваліфікацію злочину», — наголосив представник міліції.