Прогрес у переговорах між Україною та ЄС дає всі підстави сподіватися, що вже у вересні цього року угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі буде підписано. Тож черговий, 17-й, раунд переговорів, який відбудеться в червні у Києві, стане вирішальним. Таку думку висловив народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко (ПР).

Парламентарій сподівається, що сторонам вдасться підійти до фінальної точки у вирішенні всіх питань. «Адже всі спірні моменти у переговорах, по суті, пройдено», — цитує слова політика його прес-служба. Крім того, обранець упевнений: успішне завершення переговорів стане доказом відданості України євроінтеграційному курсу.
«Якщо черговий раунд переговорів з ЄС буде таким результативним, як попередній, і буде врешті-решт прийнято рішення про підписання угод про асоціацію та про зону вільної торгівлі у вересні 2011 року, будь-які дискусії щодо зовнішньополітичних прагнень України стануть просто безпідставні», — резюмував В. Вечерко.
Вл. інф.