Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок в рамках офіційного візиту до Швейцарської Конфедерації зустрівся в м. Цюріху з представниками ділової та суспільної еліти Швейцарії.

Сторони обговорили можливі напрями співпраці України і Швейцарії у різних виробничих галузях, гуманітарній сфері та перспективи законодавчого забезпечення цих процесів.

На початку зустрічі керівник українського парламенту висловив задоволення тим, що швейцарські компанії вже працюють в Україні і націлені надалі розширювати напрями своєї діяльності. «Вітаю те, що ви працюєте в Україні чи маєте такий намір», — сказав він.

В. Литвин висловив підтримку ініціативі швейцарської сторони створити Бізнес-форум в Україні, зокрема, в аграрній галузі.

Віце-президент однієї з провідних компаній з виробництва будівельного скла, який має в Україні 10 фабрик цього профілю, заявив про можливість подальшого інвестування розвитку галузі. Голова Верховної Ради України визнав, що такий крок буде запитаний у нашій країні: «Добре, що ви розвиваєте виробництво скла в Україні, бо будівництво у нас набирає обертів».

Спілкуючись з виконавчим директором компанії «Nestle» в Європі, одного з найбільших у світі виробників продовольчих товарів, загальна сума інвестицій в Україні якого становить 200 млн. дол. США, керівник українського парламенту підкреслив, що в нашій країні є багато можливостей для розвитку бізнесу. «Україна — це динамічний ринок, тут є конкуренція, є потужні компанії, такі як «Конті», «Рошен», але водночас потрібно налагодити виробництво харчових продуктів у регіонах, у невеликих містечках», — підкреслив В. Литвин.

Під час зустрічі української делегації з діловою елітою йшлося також про розвиток благодійної діяльності — зокрема, Петер Оппенхайм розповів про благодійну асоціацію «Лайф лайн», яка вже здійснює ряд гуманітарних проектів в Україні.

В. Литвин також мав коротку зустріч з пані Мадлен Олбрайт, колишнім Держсекретарем США, яка приїхала для участі у Третьому альпійському симпозіумі.

Прес-служба Верховної Ради України.

 

Під час офіційного візиту до Швейцарської Конфедерації Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав монастир Айнзідельн і передав бібліотеці видання Євангелія українською мовою.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.