Розглянувши три законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу, Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендуватиме ухвалити їх за основу, а під час підготовки до другого читання об’єднати в один.
На думку народних депутатів, під час підготовки законопроектів авторами були максимально враховані зауваження та пропозиції представників малого та середнього бізнесу щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування. Водночас під час засідання комітету було висловлено низку зауважень та пропозицій до документів.
Зокрема, члени комітету вважають, що під час доопрацювання законопроектів до другого читання необхідно обов’язково: збільшити встановлений обсяг для сумлінних платників єдиного податку — закон повинен стимулювати розвиток, а не стримувати його.
Народні обранці за-пропонували також включити до складу робочої групи щодо опрацювання законопроектів до другого читання членів Ради підприємців.

За підсумками обговорення комітет ухвалив рішення рекомендувати профільному комітету прийняти за основу законопроекти реєстр. №№8521 та 8521-1 та на їх базі підготувати до другого читання єдиний законопроект із обов’язковим врахуванням положень проекту народного депутата Арсенія Яценюка щодо запровадження механізму призупинення подання податкової звітності, продовження терміну призупинення і поновлення подання звітності для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, які тимчасово припинили господарську діяльність.