Комуністи закликають Президента підписати закон про запровадження мита на експорт зерна. Про це заявив народний депутат України, перший секретар Сумського обкому КПУ Володимир Даниленко.
«Унаслідок дій уряду, в системі продовольчої безпеки з’явилося вікно, і протягом місяця з України можна вільно вивозити зерно», — пояснює тривожну новину Володимир Даниленко.
Довідка:
Верховна Рада прийняла закон про введення на період до 1 січня 2012 року мита на експорт пшениці (9%, але не менше 17 євро за тонну), кукурудзи (12%, але не менше 20 євро за тонну) і ячменю (14%, але не менше 23 євро за тонну). У разі підписання закону Президентом і його опублікування в червні він набуде чинності з 1 липня.
Крім того, від прокуратури ліві чекають розслідування мотивів прийняття урядом рішення про скасування квот. «Уряд відверто діє всупереч продовольчим інтересам країни», — констатував парламентарій, коментуючи оприлюднену Кабінетом Міністрів постанову про скасування квот на експорт пшениці і ячменю. Квоти в розмірі 1 тисячі тонн, як повідомляє прес-служба КПУ, збережуться лише на гречку та жито.