Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся із Заступником Голови Постійного Комітету Всекитайських зборів Народних представників Китайської Народної Республіки Ван Чжаого. Згодом із Ван Чжаого зустрівся також і Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

Під час зустрічі сторони, зокрема, обговорили актуальні питання щодо посилення двостороннього співробітництва між Україною та КНР.

Як відомо, наші країни співпрацюють у військово-технічній, науковій, технологічній сферах та космічній галузі. Крім того, позитивну динаміку має торгово-економічне співробітництво обох країн, зростають контакти між людьми та у сфері культури. А розвиток взаємодії між народами неможливий без парламентів, які уособлюють народ, представляють потреби регіонів, інтереси різних політичних сил. З огляду на це, глава парламенту виступає за активізацію співпраці між нашими країнами на міжпарламентському рівні.

До речі, створена у Верховній Раді група з міжпарламентських зв’язків із Китаєм є однією з найбільших за кількістю — 72 депутати.

Вл. інф.