За соціально-економічними показниками пристоличний регіон вийшов на четверте місце в державі. Про це під час прямої лінії з мешканцями області, що відбулася днями, повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій ПрисЯжнюк.
За його словами, цьогоріч за п’ять місяців роботи обласний бюджет перевиконано майже на 120 відсотків. Це є яскравим свідченням того, що економіка області працює ефективно. В експлуатацію вводяться нові підприємства, створюються додаткові робочі місця, а відтак, надходять кошти до бюджету. Підтвердженням цього є конкретні приклади. Так, нещодавно у Вишгородському районі було введено в експлуатацію комплекс з переробки м’яса «Агромарс», на якому створено тисячу нових робочих місць. До Дня хіміка у Білій Церкві на шинному заводі «Росава» запустили нову лінію з виготовлення шин, це збільшить виробництво на 1,5 мільйона одиниць та створить додатково півтисячі робочих місць. Незабаром в експлуатацію введуть свинокомплекс «Нива Переяславщини» на 30 тисяч голів. До Дня Незалежності запрацює перша черга оптового ринку, в будівництво якого планується залучити мільярд гривень інвестицій. У планах також — відкриття п’яти нових сучасних овочесховищ та капітальний ремонт тих, що нині експлуатуються.
Водночас А. Присяжнюк повідомив, що цього року на ремонт доріг в області Кабмін виділить 150 мільйонів гривень. Нині тривають тендери, тож незабаром розпочнеться облаштування доріг. Крім того, на Київщині вводяться в експлуатацію об’єкти соціального призначення. У лютому в Ірпені було відкрито поліклініку, будівництво якої тривало не одну п’ятирічку. До Дня Незалежності в Борисполі запрацює онкологічний центр. Уже виділено кошти на завершення будівництва школи в місті Біла Церква, тож першого вересня там пролунає перший дзвінок. Виділяються кошти й на підведення Інтернету в загальноосвітні заклади.
А ще очільник облдержадміністрації повідомив, що дев’ятого червня у Білій Церкві відбудеться засідання колегії з керівниками районних державних адміністрацій області та міськими головами з питань оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги та утилізації відходів.
Дослівно
Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк: «Раніше в Білій Церкві розташовувалось одне з найбільших та невпорядкованих сміттєзвалищ у Київській області. Однак нинішній міський голова Василь Савчук домовився з приватним підприємством щодо його впорядкування. Нині завдяки запровадженню нових технологій сортування відходів площа звалища зменшилася на 50 відсотків, і загалом воно стало більш упорядкованим. Саме тому хочу зібрати у Білій Церкві всіх керівників районів та міст області і на цьому прикладі продемонструвати, як можна працювати зі сміттєзвалищами».