Футбол. Товариський матч молодіжних збірних U-21.
Україна — Франція. 1:1. Голи: Картушов, 12, Кебелла, 76.
Україна: Березовський, Опанасенко, Пластун, Прийма, Путраш, Єременко (Хомченовський, 65), Гречишкин, Рибалка (Шахов, 46), Богданов, Картушов (Западня, 84), Павлов (Михальов, 71). Тренер — Павло Яковенко.
Франція: Делле (Атро, 46), Коршья (Пейбернес, 80), Стамбоулі, Мангала, Керол, Гілавогі (Сессо, 66), Гуйє (Жермейн, 61), Моулін (Менді, 67), Браїмі (Сейве, 46), Кебелла (Андре, 81), Коіта (Жанно, 61). Тренер — Ерік Момбертс.
Рефері — Ігор Покидько (Україна).
5 червня. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 3 000 глядачів. 23 градуси.
Як відомо, наша основна молодіжна збірна (U-21) незабаром у Данії розпочне виступи в фінальній частині чемпіонату Європи. До данського королівства підопічні Павла Яковенка вилітають 10 червня. А через два дні вони зіграють стартовий матч із командою Чехії.
Ну, а цей склад, що грав проти французів позавчора, — вже наступна команда, котра розпочала підготовку до відбору на молодіжний Євро-2013. Отже, це, як кажуть, уже інша історія про новий колектив.
Щодо поєдинку наших з французами, то він був доволі жвавий і рівний. Щоправда, в першому таймі певну перевагу мали українці. Вони забили швидкий гол (Рибалка пробив здалеку, воротар відбив м’яча перед собою, а Картушов довершив справу) і задавали темп, граючи першим номером. Хоча, якщо відверто, протягом матчу обидві команди гострих моментів створили не так вже і багато.
Після перерви активнішими були вже гості, котрим вдалося зрівняти рахунок, але кінцівка зустрічі була за українською збірною. Вона була ближчою до перемоги, ніж суперник, однак все так і закінчилося миром.
Тренер молодіжної збірної Франції Ерік Момбертс:
— Частково я задоволений грою, тому що ми добре контролювали м’яч, але не використали купу можливостей для взяття воріт. Нам забракло двох гравців, яких забрали до національної збірної. А ще наші воротарі виявилися не готові до сильних дальніх ударів українців.
Асистент тренера української збірної Олег Кузнєцов:
— Результатом і грою ми задоволені. Добре діяли в обороні, за винятком стандартів, а ось контргра не дуже вийшла. Було мало швидких контратак.
Фрагмент київського матчу.
Фото Володимира КОТЛЕНКА.