На Прикарпатті відбулася презентація проекту «Підвищення підприємницького потенціалу прикордонного регіону шляхом створення інституцій підтримки підприємництва». 
Його реалізує Регіональний фонд підтримки підприємництва в Івано-Франківській області в партнерстві з Регіональним консультаційно-інформаційним центром міста Прешова (Словаччина) в межах Програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства «Угорщина—Словаччина—Румунія—Україна 2007—2013». Асоційовані партнери проекту — Українсько-канадський бізнес-центр, кафедра економіки підприємництва Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, фонди підтримки підприємництва в Запорізькій і Волинській областях, Городенківський і Рогатинський бізнес-центри. Співзасновником є Український регіональний фонд підтримки підприємництва.
Тривалість проекту — два роки. Виконується він на принципах співфінансування з коштів Європейського Союзу і обласного бюджету. Основна мета його — підвищення підприємницького потенціалу регіону та поліпшення транскордонної співпраці у сфері підтримки малого і середнього бізнесу. Зокрема, в рамках проекту в регіоні для цього буде створено три бізнес-інкубатори — в Івано-Франківську, Рогатині і Городенці. У них безкоштовно надаватимуть підприємцям—учасникам проекту офісне обладнання, юридичний і бухгалтерський супроводи, безпеку та охорону, комунікаційні, маркетингові і навчально-просвітницькі послуги, тренінги, допомогатимуть з ліцензуванням тощо. Основна ідея проекту — розробити таку модель бізнес-інкубаторів, яка базувалася б на позитивному європейському досвіді й одночасно враховувала специфіку українського законодавства.