Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області ліквідували два канали нелегального постачання в область етилового спирту. 
Про це повідомили в прес-службі цього відомства. Під час оперативних дій вилучено понад 11 тонн спирту (14 тисяч літрів), заарештовано чотири вантажні автомобілі, викрито склади та інші господарські приміщення, де зберігали та розливали нелегальну продукцію. «Ниточкою» в цій справі став вантажний автомобіль, який було затримано на в’їзді до Івано-Франківська. У машині в 40 пластикових діжках виявили 9,2 тисячі літрів спирту, який везли на один із складів. Звідти він дрібногуртовими партіями у 500—1000 літрів мав надійти до виробників алкогольного фальсифікату. У селищі Богородчани знайшли три такі склади. На одному з них співробітники СБУ виявили 13-метровий напівпричіп до фури, всередині якого була закамуфльована металева цистерна на 20 тисяч літрів, пристосована для перевезення спирту. У приміщенні складу також знайдено 1100 порожніх діжок з-під спирту, промислові насоси та фільтри для його переливання, а також підроблені акцизні марки. Цією спецоперацією співробітники УСБУ в області припинили незаконну діяльність організованої злочинної групи, що контролювала основну частину тіньового обігу спирту в регіоні.
Ще раніше на околиці Івано-Франківська затримано два автомобілі, з яких вилучено 21 пластикову 230-літрову діжку. В одному з автомобілів було близько чотирьох тонн етилового спирту (4800 літрів). Другий автомобіль уже реалізував незаконний вантаж і діжки з-під спирту були порожні. Ця гуртова партія належала іншому злочинному угрупованню в цій сфері.
За цими фактами порушено кримінальні справи за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років.
Вл. інф.