Запорукою того, що із сьогоднішніх школярів виростуть законослухняні учасники дорожнього руху, є залучення їх до різноманітних конкурсів і акцій з тематики безпеки дорожнього руху. Одним із напрямів такої діяльності є робота загонів юних інспекторів руху, зокрема конкурс ЮІР, що став уже традиційним. Цього року він відбувся на території школи-інтернату №14 (Дніпровський район).

Діти змагалися в умінні надавати першу медичну допомогу, володінні жестами регулювальника, майстерності керування велосипедом тощо. Змагання вдалися на славу. Всі 10 команд- учасниць показали високий рівень підготовки. Але умови такі, що потрібно було обирати кращих із кращих. Члени журі визнали, що найкраще до конкурсу підготувалась команда школи №190 (Деснянський район). А нагородою для переможців, окрім відеокамери, стала путівка до Дитячого міжнародного центру «Артек», де відбудуться республіканські змагання. Друге місце посіли учні з гімназії №32 (Печерський район). Вони також поїдуть до «Артека». До того ж команда отримала фотоапарат. А трете місце вибороли одразу дві команди: Шевченківського (школа №163) та Солом’янського (школа №279) районів. У подарунок діти отримали DVD-плеєр та мобільний телефон.
Загалом усі учасники змагань не залишилися без подарунків завдяки організаторам та спонсорам конкурсу: УДАІ м. Києва, ГУОН (КМДА), управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту, Всеукраїнському фонду «Надії і добра», журналу «Автоцентр», компанії «Шелл» та Театру юного глядача.
— Головне в цих змаганнях — це те, що вони допомагають учасникам не лише підвищити свою кваліфікацію у знаннях правил дорожнього руху, але й те, що школярі мають можливість обмінятись досвідом та зміцнити дружні зв’язки між загонами ЮІР, — каже начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. До того ж усі вони в майбутньому стануть законослухняними водіями та пішоходами. Тому дорослі ставлять собі за мету залучити широкий загал школярів до участі в роботі, яка спрямована на запобігання дорожньо-транспортному травматизму.

Анастасія ЦИБА, інспектор УДАІ Києва.