30 травня в Національному музеї мистецтв ім. Б. і В. Ханенків відбувся аукціон «Мистецтво милосердя», організований Фондом Олександра Фельдмана. Ще до його початку ліцитатор Анатолій Борсюк нагадав, що це не звичайні торги, а благодійна акція, метою якої є придбання дорогого обладнання для Харківського міського центру дитячої нейрохірургії.
На ініціативу А. Фельдмана відгукнулися багато колекціонерів, що заповнили в понеділок увечері весь музейний зал. Деякі з них були особливо активні: купували по кілька картин, роблячи тим самим неоціненну допомогу хворим дітям і одночасно поповнюючи свої зібрання чудовими здобутками. У підсумку реалізовано 26 з 55 лотів, а загальна сума продажів становила 225 000 доларів.
Найдорожчою картиною аукціону стала «Дівчинка з лялькою» М. Адлена, винесена на обкладинку каталогу. Її купили за 30 000 доларів. За 20 000 доларів кожна придбано три картини: пейзажі Д. Бурлюка й К. Терешковича, а також жіночий портрет роботи
M. Глущенка. Зі значним перевищенням стартової ціни було продано ще 11 лотів. Особливий інтерес викликала робота К. Клюге «Венеція», продана за 13 000 доларів, стартова ціна якої — 6 000 дол. Більш ніж із дворазовим перевищенням стартової ціни пішов також графічний аркуш П. Пікассо з «Сюїти Воллара».

Вл. інф.