Лідер депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор Шаров вважає, що сьогодні в Україні склалася унікальна ситуація, коли і парламент, і Президент націлені на реформи в сфері ЖКГ. Про це він сказав журналістам після розширеного засідання уряду, присвяченого проблемам ЖКГ.
«Житлово-комунальна сфера — це те, з чим людина зіштовхується щодня: вода, світло, газ, вивезення сміття... Ми спізнилися, звичайно, з реформуванням ЖКГ, але зараз треба скористатися ситуацією, коли є воля глави держави й підтримка Верховної Ради, щоб вирішити питання початку системної реформи галузі позитивно», — сказав Ігор Шаров.
«Президент дав зрозуміти, що чиновники всіх рівнів, попри їхні звання й минулі заслуги, будуть звільнені, якщо не виявлять силу волі й духу, щоб включитися в процес кардинального перетворення ЖКГ», — заявив лідер фракції.
Він також наголосив, що підвищення тарифів не допоможе галузі ЖКГ працювати без збитків, якщо не впровадять нові енергоощадні технології, не буде за планом відбуватися відновлення мереж. «Прем’єр-міністр Микола Азаров це чудово розуміє, тому вже зараз думає, як закласти в бюджет кошти на модернізацію житлово-комунального господарства», — сказав Ігор Шаров.
Зазначимо, що на розширене засідання уряду за участю Президента Віктора Януковича від парламенту були запрошені голови трьох фракцій Верховної Ради: лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, лідер фракції КПУ Петро Симоненко та лідер депутатської фракції Народної партії Ігор Шаров.

Анна ШЕВЧЕНКО.