Відповідно до Постанови КМУ від 5 жовтня 2009 р. № 1130 про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання ПТНЗ та ВНЗ І—ІІ рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів з 1 січня 2010 року встановлена 20-відсоткова надбавка до посадового окладу лише вищезазначеним категоріям педагогічних працівників. Ця несправедлива обмеженість призводить до соціальної напруженості у педколективах. Чули, є нова постанова уряду, якою передбачена надбавка усім педпрацівникам. Чи це так?
Учителі Ровеньківського району.
Ровеньки
Луганської області.
Це так, Постановою Кабміну від 23 березня 2011 р. № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І—ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» з 1 вересня 2011-го передбачено встановлення такої надбавки усім категоріям педагогічних працівників.
Надбавка в розмірі 20 відсотків передбачена тим педагогам, перелік яких затверджений Постановою Кабінету Міністрів від 14 червня 2000 р. № 963.
Надбавка встановлюється до посадового окладу (ставки заробітної плати, у т. ч. годинної), визначеного з урахуванням підвищень згідно з нормативно-правовими актами з оплати праці. Її нараховуватимуть незалежно від установлених за іншими нормативно-правовими актами надбавок і доплат.
Якщо педагог виконує роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, абсолютний розмір надбавки відповідно зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи).
Надбавка встановлюватиметься працівникам як за основною посадою, так і за сумісництвом, а також на весь обсяг навчального навантаження. 
Тобто, якщо працівники закладу (у т. ч. і не педагогічні), крім своєї основної роботи у тому самому навчальному закладі викладають чи керують гуртками, то така надбавка нараховуватиметься і на викладацькі (гурткові) години, повідомляє заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Петро Куліков.