Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у 7-му щорічному українському інвестиційному саміті в Лондоні. Тут він на одному з провідних у світі презентаційних майданчиків — у Центрі Адама Сміта — представив економічний та інвестиційний потенціал області перед представниками провідних бізнес-кіл Великобританії, Франції, Польщі та Нідерландів. При цьому Олександр Вілкул наголосив, що Дніпропетровщина відкрита для співпраці, а інвестиційний клімат області сприятливий для залучення іноземного капіталу. «Сьогодні інвестор, прийшовши на Дніпропетровщину, отримає від регіональної влади прозорість та прогнозованість», —- зазначив він.
За словами голови ОДА, під час підготовки та розробки Стратегії розвитку області обласна влада разом з провідними світовими консалтинговими компаніями провела детальний аналіз регіональної економіки. І з’ясувалося, що вона, як і економіка України загалом, дуже залежить від гірничо-металургійного комплексу та світового попиту на сталь. А це часом негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в регіоні та добробут громадян.
«Тому обласна влада поставила перед собою завдання: з одного боку — підтримувати розвиток і модернізацію базових галузей економіки (металургія, точне машинобудування, в т. ч. космічні технології, хімічна промисловість, енергетика), а з другого — провести перезавантаження регіональної економіки за рахунок розвитку тих галузей, в яких у Дніпропетровщини є традиційно великий досвід, незадіяні ресурси та внутрішні передумови до зростання», — відзначив Олександр Вілкул. У результаті досліджень та експертних оцінок такими напрямами розвитку були визначені будівництво та сільське господарство. Саме на інвестиції в ці галузі чекає Дніпропетровщина.
Довідково
Концепція Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області була затверджена на засіданні Регіонального комітету реформ 20 квітня цього року і оприлюднена в засобах масової інформації з метою її широкого громадського обговорення. А днями вона також була представлена головою облдержадміністрації керівникам обласних організацій провідних політичних партій.