Депутати Старосамбірської районної ради Львівської області домовились з польськими сусідами провести 3-4 вересня Дні добросусідства «Кордон-480» у пункті запланованого пропуску «Нижанковичі—Мальговичі».
Як розповів «Голосу України» голова Старосамбірської районної ради Володимир Горбовий, перші транскордонні урочистості проходили в 2004 році під назвою «Транскордонний діалог польської та української культур». Нині Дні добросусідства покликані змести існуючі бар’єри та змінювати спосіб життя людей по обидві сторони східного кордону. Це тиск знизу на політиків, яких закликають не тільки до дискусії на тему добросусідських стосунків в прикордонному регіоні, але й до конкретних кроків на цьому шляху. Свято дружби безпосередньо на кордоні з Європейським Союзом повинно не розділяти, а об’єднувати та служити інтеграції.
Уже багато років співпрацюють Старосамбірська районна рада з Бєщадським повітом Підкарпатського воєводства Республіки Польща. На останній сесії депутати вирішили налагодити транскордонну співпрацю ще з кількома польськими повітами.
Старосамбірська районна рада також звернеться до керівників польської та української залізниць з проханням відновити сполучення «Хирів—Ясло». Цей потяг курсував з 1994 року і був єдиним залізничним сполученням для жителів Старосамбірського району Львівської області (Україна) та Бєщадського повіту Підкарпатського воєводства (Республіка Польща). За цей час його послугами скористалися понад 1 250 000 жителів прикордонних регіонів. З часом залізничний маршрут можна продовжити аж до Перемишля. Серед позитивних результатів Днів добросусідства, що проводились минулими роками на Львівщині, називають знесення загороджень у вигляді колючого дроту, початок будівництва нового пункту перетину кордону Угринів—Долгобичів, проведення транскордонних самоврядних ігор. На цей раз вони пройдуть 4 червня в місті Хирів Старосамбірського району. До участі у спортивних змаганнях запросили команди самоврядних структур Пустомитівського, Мостиського районів Львівської області (Україна) та Перемишльського, Бєщадського, Сяноцького повітів Підкарпатського воєводства (Республіка Польща).
Володимир Горбовий вже вчетверте обирається головою Старосамбірської районної ради. З допомогою транскордонного співробітництва він хоче внести нове дихання в депресивний гірський район.
 
Львівська область.