Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує нові кадрові перестановки у владі: «Надалі ви побачите ще деякі ротації». На вчорашньому брифінгу він прокоментував нещодавні звільнення в Кабінеті Міністрів: вони пов’язані з тим, що для реалізації нової політики у сфері ЖКГ потрібні нові люди.

А законопроект про пенсійну реформу, за його словами, «досить складний документ, що вимагає політичного рішення». Цей законопроект, який учора роздали в парламенті народним депутатам, зазначив лідер фракції, має пройти «додаткову експертну оцінку».

Водночас він відзначив, що альтернативи пенсійній реформі немає, бо в нашій країні кількість пенсіонерів наближається до кількості працюючих. Крім того, всі європейські країни, за винятком Росії та Білорусі, перейшли до збільшення пенсійного віку.

«Економічні розрахунки свідчать про те, що в нас дедалі збільшується та складова в Пенсійному фонді, що закривається за рахунок державного бюджету», — сказав О. Єфремов. На його думку, якщо не передбачити якісь дії в цьому напрямі, то Україна невдовзі може натрапити на проблему нестачі коштів у ПФ. Водночас стоїть проблема й збільшення розміру виплат, що також напряму пов’язано з наповненням фонду.

«Навколо цих основних питань іде відповідна дискусія», — сказав О. Єфремов. Рішення у фракції Партії регіонів, підтримувати чи ні урядовий законопроект про пенсійну реформу, за його словами, ще не прийнято.