Торгівлю бойовими припасами розгорнув поблизу одного з торговельних центрів Рівного 30-річний мешканець Здолбунова Ігор. Його затримали правоохоронці саме тоді, коли він за 250 гривень продав ручну осколкову наступальну гранату РГД-5.
Міліціонери виявили і його спільника — рівнянина Олександра, в якого вилучили в гаражі дванадцять гранат і тринадцять запалів до них. У ході оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що гранати по ціні сімдесят гривень за кожну підприємливий рівнянин купував у прапорщика військової частини, за місцем проживання якого виявили і вилучили ящик із двадцятьма гранатами.
Проте ще більший арсенал очікував на правоохоронців під час огляду складу військової частини, у бетонному перекритті горища якого знайшли три схованки, завбачливо облаштовані прапорщиком. Тут військовослужбовець зберігав 111 корпусів гранат РГД-5 і 110 запалів до них. Крім того, там знаходилися вісім ящиків з-під цих бойових припасів із відповідним маркуванням.
Звідки це все у прапорщика та хто купував вибухонебезпечну продукцію, нині з’ясовує слідство. Усі троє підозрюваних знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Порушена кримінальна справа.
Рівне.