У Вишгороді відбулося виїзне засідання Комітету з економічних реформ при Київській обласній державній адміністрації. У його роботі взяли участь голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, його заступники Ярослав Москаленко, Тетяна Подашевська, Євген Головін, Андрій Спаський, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники управлінь та експерти.

Учасники засідання розглянули питання інноваційного розвитку агропромислового комплексу як пріоритетного напрямку економіки, обговорили основні пріоритети проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2012 рік.

— У 2011 році плануємо реалізувати 21 проект, на які буде залучено інвестиційні кошти на суму 600 мільйонів гривень, — зазначив Анатолій Присяжнюк. — Київщина зобов’язана зробити інноваційний прорив у багатьох галузях і, зокрема, у сфері агропромислового виробництва. До того ж жодної копійки з державного бюджету не буде використано в реалізації цих проектів. Усі кошти регіон отримає від спонсорів та меценатів, чому посприяла інвестиційна привабливість регіону.

Яскравим прикладом такого співробітництва очільник Київщини вважає введення в дію підприємства промислового птахівництва «Комплекс «Агромарс». Будівництво комбінату розпочато в 2007 році. Він має повний цикл виготовлення продукції. Виробничий процес передбачає зайнятість у дві зміни. Завдяки оснащенню комбінату найсучаснішим обладнанням, усі процеси оптимізовано на виробництво продукції, яка відповідатиме найсучаснішим світовим стандартам.

Загальний обсяг інвестицій в будівництво «Агромарсу» становить 100 мільйонів євро. Держава вклала у проект лише 20 відсотків, а це 225 мільйонів гривень. До речі, вчасна державна дотація дала змогу ТОВ «Комплекс «Агромарс» створити потужну виробничу базу, придбати сучасне обладнання, що випускає продукцію за європейськими стандартами.

Під час засідання Комітету з економічних реформ підписано Угоду про регіональний розвиток Київщини між Кабінетом Міністрів та обласною радою, яка визначає спільні заходи щодо розвитку високотехнологічного агропромислового виробництва.

За словами керівника області, влада планує впровадження низки проектів цього року, серед яких — відкриття нового комплексу оптової торгівлі, овочесховища та інші.

— Сьогодні Київщина як індустріально розвинений регіон посідає четверте місце по Україні. Нам удалося стабілізувати економічну ситуацію, повернути багатомільйонні борги із заробітної плати та пенсій, відродити і відкрити нові підприємства, сказав Анатолій Присяжнюк.