Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідав виставку літературних та художньо-мистецьких робіт учасників і переможців всеукраїнського конкурсу школярських та студентських творчих робіт «Моральний вчинок». А потім зустрівся з учнями Києво-печерського ліцею «Лідер» (на знімку).
«Думаю, що кожен із вас уже нині відчуває, що є потенційним лідером та творитиме добробут», — сказав глава парламенту. Під час спілкування молоді українці запитали у Володимира Литвина, чи важко йому працювати. «Працювати складно, але дуже цікаво, — пояснив глава парламенту. — Це велика школа. Що таке правильний вчинок? Яка правильна дія? Це коли ти слухаєш свої емоції, а потім подумаєш і зробиш навпаки».
Володимир Литвин вважає, що треба вдосконалити систему вступу до вищих навчальних закладів та створити рівні умови для набуття знань. Також необхідно підтримати престиж педагога і збільшити фінансування на освіту. Звертаючись до учнів, керівник парламенту зазначив: «Головне, щоб ви мали можливість поспілкуватися зі своїми ровесниками. Тоді зможете відчути свій рівень. У нас рівень високий. Я в цьому переконався на виставці». Відповідаючи на запитання, яке головне завдання Верховної Ради, Володимир Литвин підкреслив: «Створити ті правила співжиття України, які не дадуть нам розпастися і не стримуватимуть розвиток у правильному напрямку. Це має бути найфаховіше місце для діалогу українського суспільства, різних його верств. А головне — не заважати українському народу жити і працювати».
Голова Верховної Ради під час спілкування з журналістами зазначив, що законів, які захищають молодь, вистачає, але немає їхньої реалізації. «Якщо буде закрита виборча система, яка є нині, то пробитися молодим людям у політику, якщо вони не мають певного соціального статусу, буде практично неможливо», — сказав керівник парламенту. Крім того, Володимир Литвин повідомив, що доопрацьований законопроект про пенсійну реформу можуть розглянути на наступному пленарному тижні.
Також учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з дітьми—членами «Малої Академії наук України» і привітав їх зі святом. «У вас прекрасний динамічний вік, коли можна і треба творити, мріяти, прагнути та бути ідеалістами. Без цього жити не можна», — сказав глава парламенту.
Володимир Литвин наголосив: поки є Верховна Рада, буде демократичний вектор розвитку країни та дотримуватимуться права і свободи.
Сьогодні, на його переконання, як ніколи потрібна серйозна розмова. Але не та, яка відбувається на ток-шоу. Керівник парламенту поділився, що боїться людей, в яких є рецепти на всі випадки життя. Простих рішень уже немає, резюмував він, і не буде. Треба працювати, робити нові відкриття, шукати нові джерела енергії.