Учора відбулося перше засідання у Васильківському місцевому міжрайонному суді Київської області за позовом Голови Верховної Ради Володимира Литвина до колишнього майора СБУ Миколи Мельниченка про захист честі, гідності і конституційної недоторканності громадянина.

Перед тим, як з’явитися на засідання Васильківського міськрайонного суду Київської області, Мельниченко із задоволенням стояв перед телекамерами і в черговий раз намагався очорнити 

В. М. Литвина. Екс-майор своє запізнення на двадцять хвилин нічим не пояснив, не вибачився, а його адвокат Неділько одразу заявив відвід судді Грибановій Ю. Л. на тій підставі, що всі судді залежні від В. Литвина як Голови Верховної Ради України. Категоричні заперечення Мельниченка та Неділька щодо залучення друкованих видань, де Мельниченко звинувачував і цинічно ображав громадянина Литвина, було подано ними суду як утиск свободи слова, тиск на пресу.

Здається, що словесна агресія проти представників 

В. М. Литвина була для Мельниченка та його адвоката завчасно підготовлена. Самовпевненість, зухвала усмішка щоразу з’являлися у Мельниченка, коли він проголошував своє ставлення до людини, яка ще у 2006 році довела в Деснянському суді м. Києва, що честь та гідність захищає не тільки суд, а й Конституція України.

Засідання суду перенесено на десять днів, але вже виявилася провокаційна позиція журналістки Н. Розинської (телеканал «1-й Національний»), яка намагалася образити представника довірителя в суді О. Прокопець, вигукувала проти неї під час засідання суду репліки, за що отримала попередження судді. Для Мельниченка настав час відповідати за свої наклепницькі вислови проти В. М. Литвина в суді, і це було лише перше його засідання.

Суд прийняв рішення зробити перерву до 14 червня. Представники Володимира Литвина подали заяву про збільшення підстав і вимог до відповідача. Після ознайомлення із змістом заяви відповідачем і його представником суддя Юлія Грибанова долучила її до справи. Відтак — зі збільшенням кількості відповідачів — і запропонувала зробити перерву до 14 червня.

Вл. інф.