Депутатські комісії з питань екології обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини вирішили поки що не надавати Міністерству екології та природних ресурсів дозволу на користування родовищем газових сланців «Олеська», що на території цих областей.
Така рекомендація стала головним підсумком спільного засідання цих постійних комісій, що відбулося в Городенківському районі на Івано-Франківщині. Нагадаємо, що Мінекології напередодні звернулося з проханням дати погодження на користування цим родовищем.
Свою позицію депутати мотивували тим, що видобування сланцевих газів на території України недостатньо вивчено, а місцеві громади практично усунуті від надання погоджень на розробку родовищ і прийняття рішень з цього приводу.
— Ми хочемо отримати вичерпну відповідь, які економічні вигоди і можливі екологічні ризики матимемо, яка технологія застосовуватиметься. Поки такої відповіді не отримаємо, депутати, які представляють всю громаду, згоди дати не можуть, — прокоментував рішення депутатських комісій голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.
Серед вимог депутатів — законодавчо закріпити зміни щодо ренти за використання надр, збільшивши відрахування на користь громад.
 
Івано-Франківська область.